Orebić

Orebić je manjše naselje na Hrvaškem, ki leži na jugozahodnem delu polotoka Pelješac. Obkroženo je z borovimi gozdički in čistim dalmatinskim morjem, kar naredi Orebić za odlično počitniško destinacijo, na katerih se boste spočili ter si nanovo napolnili svoje baterije. Okoliški hribi mestece ščitijo pred vplivi burje, v samem mestu pa je za ogled na voljo Pomorski muzej, kjer lahko vidite, kakšno je bilo pomorsko življenje v tem majhnem dalmatinskem kraju nekoč.

Do mesta Orebić je mogoče priti z avtom, saj mestece leži na polotoku in je tako povezano s celino. Lahko naredite ovinek po polotoku Pelješac, lahko pa se do njega pripeljete kar s trajektom iz mesta Ploče in si tako prihranite nekaj poti (okoli 100km vožnje), ki bi ga drugače morali prevoziti.

Orebic-zahod

 

Če vas veseli neokrnjena narava, potem boste na tem dalmatinskem polotoku dobili to, kar iščete. Orebić je, tako kot tudi celoten polotok Pelješac, krasen in prepoln naravnih lepot, ki vas bodo zagotovo očarale in pustile brez besed. Če imate v svoji lasti manjši čoln, se lahko odpravite na odkrivanje in raziskovanje skritih kotičkov in zalivov, na katerih boste uživali ter se nemoteno sproščali v miru in tišini.

Če vas skrbijo plaže, potem ste lahko brez skrbi. Plaže v okolici mesteca Orebić so čiste in lepe, tla plaž pa prekrivajo prodnati kamni. Tako ste lahko prepričani, da vas med sončenjem ostri kamni ne bodo rezali v hrbet, prav tako pa bo enostaven tudi dostop do morja.

Orebic-plaza

Če iščete divje zabave, ponočevanje ter norenje do jutranjih ur, potem poletni oddih v mestecu Orebić verjetno ni pravi za vas. Orebić je namreč umirjeno naselje, ki svojim obiskovalcem ponuja odklop od divjega vsakdana mestnega življenja ter jim nudi odlične pogoje za sprostitev. A ker Orebić leži nasproti mesta Korčule, med mestoma pa redno vozijo ladjice in trajektna linija, lahko svoj dopust ali večerne izhode vseeno začinite s kakšno zabavo do jutra ali celodnevnimi ogledi Korčule, ki je znana kot zanimivo in lepo mesto, vredno ogleda.