Kučište

Tako kot Viganj, leži tudi Kučište na zahodnem delu polotoka Pelješac, ki je poznan po svoji lepi naravi ter prijaznih ljudeh. Od mesteca Orebić, iz katerega je mogoča vožnja s trajektom do otoka in naselja Korčula, je Kučište oddaljeno manj kot 6 kilometrov. Seveda pa je iz naselja Kučište na otok Korčula mogoče priti tudi s čolnom, ki ga lahko brez težav najamete. Vožnja s čolnom do mesta Korčula, ki je upravno, šolsko in trgovsko središče tega dela Dalmacije, traja samo 15 minut.

Kučište je odličen kraj za miren dopust, ki vam bo napolnil baterije. To vam omogoča odlična privatna namestitev, saj je v naselju Kučište ter njegovi okolici veliko sob in apartmajev , ki jih je mogoče najeti. Če želite, se lahko odpravite tudi v kampe, ki jih na tem področju ne manjka, na voljo pa vam je tudi odlična hotelska ponudba.

Kuciste-surferji

Kučište ima samo 800 prebivalcev, a to še ne pomeni, da vam bo med vašim dopustom dolgčas. Prodnate in betonirane plaže vam nudijo ogromno možnosti za rekreacijo na vodi. Plavanje v kristalno čistem morju je odličen način sprostitve, ki se ga poslužujejo tudi mnogi domačini.

Kuciste-z-vrha

Lahko se vključite tudi v šolo jadranja ali potapljanja, saj je Kučište ena izmed vrhunskih destinacij na Hrvaškem, kjer se lahko ukvarjate s kajtanjem, surfanjem ali jadranjem. Po svojem odličnem vetru je primerljiva samo še z Bolom na Braču, zato je Kučište glavna izbira za vse ljubitelje teh vodnih športov. Lahko pa si najamete ladjico ter se odpeljete na raziskovanje skritih kotičkov polotoka. Če pa vas vodni športi ne veselijo, pa vam je v okolici naselja Kučište na voljo veliko urejenih poti za tek ter rekreacijsko hojo.

Ob večerih pa se lahko sprehodite po dolgi promenadi ob morju, sprehod pa lahko zaključite v eni izmed mnogih restavracij in tradicionalnih hrvaških konob, kjer lahko odličen dan zaključite v okušanju svežih morskih specialitet in degustaciji odličnega dalmatinskega vina, ki ga domačini zaradi odlične sončne lege pridelujejo kar sami.