Viganj

Na zahodnem delu polotoka Pelješac se lepem v in mirnem peščenem zalivu, ki se nahaja zahodno od rta Liberan, skriva manjše naselje Viganj. Od mesteca Orebić je Viganj oddaljen slabih 6 kilometrov, nanj pa je možno priti tudi s Korčule, saj traja vožnja s čolnom samo 15 minut. To je zelo pomembno predvsem za domačine, saj je mesto Korčula dejansko središče dogajanja v tem delu Dalmacije. Dostop s celine je na polotok Pelješac mogoč preko cestne povezave, prav tako pa na polotok vsak dan vozijo redne trajektne linije.

To majhno naselje je primerno za vse, ki si želijo preživeti svoj dopust v miru, prav tako pa je Viganj (tako kot sosednje naselje Kućište) idealno letovišče za vse ljubitelje vodnih športov. Zaradi ugodne lege na obali skoraj vedno piha maestral in tako je veter tu izredno ugoden za vodne športe kot je jadranje, surfanje in kajtanje. Tako v kraju Viganj vsako leto potekajo tekmovanja v jadranju na deski, turisti pa se lahko udeležijo mnogih šol jadranja, surfanja in kajtanja ter se tako spoznajo s temi športi na vodi.

viganj

A športi na vodi niso edini športi, ki jih naselje Viganj ponuja. Viganj nudi tudi odlične destinacije za pohodništvo. Tako se iz Viganja lahko vzpnete na goro Sv. Ilja, ki je visoka 961 metrov, lahko pa se sprehodite po slikoviti naravi, po kateri je znan celoten polotok Pelješac. Če pa vas pohodništvo ne veseli, pa lahko uživate na urejenih plažah ter se v kristalno čisti vodi sprostite s plavanjem ter potapljanjem.

Tako kot na celotnem polotoku Pelješac je tudi v kraju Viganj odlična turistična ponudba. Za preživljanje vašega oddiha so vam na voljo mnogi apartmaji, ki dosegajo tudi kakovost 4*. Apartmaji imajo lasten vhod, teraso ter balkon, nekateri pa celo lasten privez za čoln. Prebivalci polotoka se lahko, zahvaljujoč odlični sončni legi, ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom, vzgajanju oljk, zelenjave ter sadja. Zato vas kulinarična ponudba v tem delu Dalmacije ne bo pustila na cedilu, saj boste vedno imeli na voljo vrhunsko domačo hrano, sveže smokve in zelenjavo ter odlična vina.