Viganj

Na zapadnom dijelu polu otoka Pelješac, u lijepom i mirnom pješčanom zaljevu, koji se nalazi zapadno od rta Liberan krije se manje naselje Viganj. Viganj je približno 6 km udaljen od gradića Orebić, a do njega je moguće doći i sa Korčule. Vožnja brodicom traje samo 15 minuta, što je jako bitno za domaćine jer je u biti grad Korčula stvarni centar događanja u tome dijelu Dalmacije. Polu otok Pelješac je povezan cjelinom i dostupan vozilima cestom ili trajektnim linijama, koje redno voze.viganj

Ovo malo naselje je primjerno za sve one, koji žele svoj dopust provesti u miru. Osim toga je Viganj idealan za ljetovanje svih ljubitelja vodnih sportova. Zbog ugodnog položaja na obali skoro uvijek piri maestral i tako vjetar ostvaruje ugodne uslove za vodne sportove, kao što su jedrenje, surfanje i „kajtanje“. U kraju Viganj svake godine je organizirano natjecanje u jedrenju na daski, turistima se nudi mogućnost, za obilazak mnogih tečaja jedrenja, surfanja i kajtanja, što pruža mogućnost, da se upoznaju sa tim vodnim sportovima.

Sportovi na vodi nisu jedina vrsta sporta koje naselje Viganj nudi. Viganj nudi i odlične destinacije za planinarenje, tako se iz Vignja možete uspeti na goru Sv. Ilja, koja je visoka 961 metar. Osim toga možete se uputiti i u šetnje po slikovitoj prirodi, po kojoj je poznat cijeli polu otok Pelješac. Ako vas planinarenje i šetnje ne raduju lično, onda možete uživati na urednim plažama i sa plivanjem i ronjenjem opustiti se u kristalno čistoj vodi.

Kao na cijelom polu otoku Pelješac, tako i u kraju Viganj nudi vam se odlična ponuda za turizam. Za preživljavanje vašeg odmora na volju je mnogo apartmana, koji dostižu kvalitetu i 4*. Apartmani imaju poseban ulaz, terasu i balkon, a po neki imaju i vlastiti privez za čamac. Stanovnici polu otoka su zahvalni dobroj sunčanoj poziciji, jer to pruža mogućnost baviti se vinogradima, vinarstvom, gojenjem maslina i drugog voća i povrća. Kad uzmemo sve to u obzir možemo reći, da vas kulinarika u tom dijelu Dalmacije neće ostaviti na cjedilu, jer uvijek su vam na dohvat vrhunska domaća hrana, svježe smokve, povrće i odlična vina.