Počastite se finim specijalitetima u konobi Trumbeta

Ako ljetujete na Pelješcu, u blizini mjesta Lovište, a ne znate kamo otići na ukusne specijalitete, dajte šansu konobi Trumbeta. Tamo ćete pronaći jako mnogo različitih specijaliteta, od mesnih jela pa do onih od svježe ribe.

Meni-hrana

A kada je riječ o glavnom jelu, možete birati između ribljih i mesnih specijaliteta. Mesni specijaliteti uključuju razne vrste bifteka, kao i neka klasična jela poput bečkog odreska. Riblji specijaliteti ovise o trenutnoj ponudi ribe tako da je taj dio menija podložan promjenama. Uz sve to, uvijek dobro ide i neka salata, a konoba Trumbeta ih ima nekoliko različitih vrsta na meniju.

Meni konobe Trumbeta sastoji se od nekoliko različitih kategorija. Nude odlična predjela i to u obliku hladnih predjela, toplih predjela i juha. Kada je riječ o hladnim predjelima, nudi se salata od hobotnice za one koji vole morske delicije, kao i dalmatinski pršut i sir za one koji vole nešto jače okuse. Topla predjela ipak su orjentirana morskoj hrani pa možete birati između crnog rižota ili onog s morskim plodovima(koji su dostupni i u kombinaciji sa špagetima) te mušula za ljubitelje školjki. Od juha možete birati između riblje, juhe od gljiva i rajčice.

Odličan slijed jela možete završiti nekim desertom. Konoba Trumbeta vam u te svrhe nudi slasne palačinke s različitim nadjevima, kolač koji se mijenja svaki dan te uvijek popularan sladoled.

Meni-piće

Čak i ako ne planirate ništa jesti, već se samo želite okrijepiti i nešto popiti, konoba Trumbeta je odlično mjesto. Ljubitelji kave će ovdje zasigurno uživati u svom omiljenom napitku. Naime, konoba Trumbeta je među lokalnim stanovništvom poznata kao mjesto na kojem se pije najfinija kava u Lovištu.

Oni koji vole uživati uz čašicu vina također će ovdje doći na svoje. Konoba Trumbeta nudi vrlo bogatu vinsku kartu tako da ćete ovdje moći probati neka od prvoklasnih vina. S obzirom da je Pelješac poznat po vinogradarstvu i odličnim vinima, u ovoj konobi ćete ih moći i isprobati. Tako svakako kušajte najpoznatije pelješko vino Dingač ili vrhunsko crno vino Postup koje se proizvodi od grožda sorte Plavac mali. Osim peljeških i ostalih hrvatskih vina, u ovoj konobi se nudi i veliki broj vina iz Slovenije tako da će svatko pronaći neko odgovarajuće.