Kučište

Kao i Viganj tako i Kučište leži na zapadnom dijelu polu otoka Pelješac, koji je poznat po svojoj prekrasnoj prirodi i prijatnim ljudima. Kučište je od gradića Orebić, iz kojeg je moguća vožnja trajektom do otoka i naselja Korčula udaljen slabih 6 kilometara. Svakako možete iz naselja Kučište na otok Korčula uputiti se i brodicom, koju bez problema možete unajmiti. Vožnja brodicom do grada Korčula, koji je upravo školsko i trgovačko središte toga dijela Dalmacije, duga je svega 15 minuta.

Kučište je odličan kraj za miran dopust, koji će vam napuniti baterije. U Kučištu i njegovoj okolini nalazi se puno soba i apartmana, što vam pruža priliku da nađete odličan privatni smještaj. Po želji možete se uputiti i u kampove, kojih je na tom području u izobilju. Normalno na volju vam je i odlična hotelska ponuda.
Kuciste-z-vrha Kučište ima svega 800 stanovnika što ne znači, da će vam tijekom vašega odmora biti dosadno. Šljunčane i betonske plaže nude ogroman izbor za rekreaciju na vodi. Plivanje u kristalno čistom moru je odličan način relaksacije, kojega se poslužuju mnogi domaćini.
Kuciste-surferji
Možete se uključiti i u školu jedrenja ali ronjenja, jer Kučište je jedna od O, gdje se možete baviti kajtanjem, surfanjem ili jedrenjem. Po svome vjetru može se usporediti samo još Bol na Braću, zbog čega je Kučište glavni izbor za sve ljubitelje vodnih sportova. Možete unajmiti brodicu i odvesti se u istragu skrivenih kutaka polu otoka. Ako vas vodni sportovi ne raduju onda vam se u okolini naselja Kučište nudi mnogo urednih staza za trčanje i rekreativnu šetnju.

Večeri su odlične za šetnju dugim promenadama kraj mora, koje možete zaključiti u jednoj od mnogih restauracija i tradicionalnih hrvatskih konoba, gdje možete odličan dan zaključiti sa kušanjem svježih morskih specijaliteta i degustacijom odličnog dalmatinskog vina, kojeg domaćini na račun odlične sunčane pozicije proizvode sami.