Orebić

Orebić je manje naselje u Hrvatskoj koje leži na jugozapadnom dijelu poluostrvu Pelješac. Okružen je borovim šumicama i čistim dalmatinskim morem, što čini Orebić odličnom destinacijom za odmor na kojom se možete sasvim odmoriti i ponovo napuniti vaše baterije. Okružujuča brdašca štite grad od bure, a sam grad nudi obilazak Pomorskog muzeja, gdje možete vidjeti kako je izgledao pomorski život u tako malom dalmatinskom kraju.

Gradič Orebić leži na poluostrvu što ga čini povezanim sa cijelinom i dostupačnim autom. Možete krenuti putem preko poluostrva Pelješac ili se iz grada Ploče trajektom dovesti do Trpnja, što vam uštedi približno 100 km vožnje okolo.

Orebic-plazaAko vas neokrnjena priroda raduje, onda je garantovano, da vam dalmatinsko poluostrvo može pružiti ono što trebate. Orebić je, kao i cijelo poluostrvo Pelješac divan i prepun prirodnih lijepota, koje če vas očarati i ostaviti brez daha. Ako ste vlasnik manje brodice, onda možete provesti pravi robinzonski odmor u odkrivanju skrivenih kutaka i zaliva na kojima če te moči brezbrižno odmarati u miru i tišini.

Orebic-zahod

Ako vas zabrinjavaju plaže, onda možete da budete brezbrižni, jer plaže u okolini gradiča Orebić su lijepe i čiste, a tlo plaže je prekriveno šljunkom. Možete biti uvjereni, da tijekom sunčanja neče biti ostrog kamenja koje bi vas bolo u ledja dok se sunčate ili otežavalo hodanje kad krenete u vodu.

Orebic-Korcula

Za one koje tražite divlje tulume, ponočevanje i ludovanje do ranih jutranjih sati grad Orebić vijerovatno nije pravi izbor za vas. Orebić je miran gradič, koji svojim posjetiteljima pruža mogučnost da zaborave na vrvež gradskoga života i nudi odličnu relaksaciju za dušu. Suprot Orebića leži grad Korčula, do kojoga voze redovne linije trajekta i manjih brodica, što vam ipak pruža mogučnost, da svoj odmor ili večerne izlazke začinite kojim provodom do ranih jutranjih sati. Pruža vam se i mogučnost cijelodnevnih obilazaka Korčule, koja je poznata kao zanimljiv i lijep grad, kojeg vrijedi običi.